Pielęgniarka podająca danie pacjentowi do łóżka

Food Services dla placówek medycznych

Zdrowe, zbilansowane wyżywienie dla pacjentów

Odżywianie jest niezmiernie ważne, zwłaszcza w placówkach opieki zdrowotnej. Prawidłowa, zbilansowana dieta znacznie poprawia stan zdrowia pacjentów i osób przechodzących terapię. Co więcej, żywienie szpitalne samo w sobie może stanowić element planu leczenia. Celem naszej usługi gastronomicznej dla szpitali jest zapewnienie odpowiedniego wsparcia i zbilansowanych posiłków.

Wartość dodana dzięki świadczonym usługom

  • Szeroki wybór codziennych usług gastronomicznych
  • Produkty ekologiczne dostępne na życzenie
  • Żywność pozyskiwana z lokalnych źródeł
  • Najwyższa jakość, bogactwo składników odżywczych
  • Najwyższe standardy zrównoważonego rozwoju

OFERTA WYŻYWIENIA DLA SZPITALIWyżywienie szpitalne oferowane przez firmę Dussmann

Nasza propozycja została opracowana specjalnie dla szpitali i ich pacjentów, aby sprostać wyzwaniu zapewnienia pacjentom optymalnych, zbilansowanych i zdrowych potraw. Nasza usługa to indywidualne rozwiązanie, opracowane we współpracy z klientami i dostosowane do indywidualnych potrzeb danego szpitala.

Zapewniamy obsługę na poziomie restauracyjnym, nawet bez dostępu do własnej kuchni. Jest to możliwe dzięki nowoczesnym, elastycznym zakładom produkcyjnym i doświadczeniu naszych wykwalifikowanych specjalistów ds. gastronomii. Współpracujemy również z dietetykami i oferujemy pełną gamę diet specjalnych. Priorytetem są dla nas pacjenci i ich potrzeby.

Nasza strategia obejmuje również usługi gastronomiczne dla personelu, takie jak bar kawowy lub stołówka pracownicza. Również w tym przypadku gwarantujemy zdrowe i zbilansowane posiłki. Ostatecznie zawsze czuwamy nad jakością używanych przez nas składników, starannie dobierając dostawców - w większości lokalnych - i starannie przygotowując potrawy. Na życzenie możemy również korzystać z produktów ekologicznych. Ponadto oferujemy tygodnie tematyczne, które dodatkowo uatrakcyjnią oferowane menu.

OFERTA GASTRONOMICZNA PRZYGOTOWANA PRZEZ FIRMĘ DUSSMANNCo rozumiemy przez zrównoważony rozwój?

Zrównoważony rozwój i czerpanie przyjemności z życia nie wykluczają się wzajemnie. Dlatego postanowiliśmy współpracować z naszymi klientami, opracowując ekologiczne koncepcje lokalne. Poniżej przedstawiamy szczegóły. 

Rolnik trzymający skrzynkę pomidorów

Zapraszamy do kontaktu z najbliższym biurem

Zachęcamy do skorzystania z funkcji wyszukiwania lokalizacji, aby znaleźć najbliższy oddział i skontaktować się z nim za pośrednictwem poczty elektronicznej, telefonu lub formularza kontaktowego.

Najwyższa jakość i higiena gwarantują bezpieczeństwo

Oferujemy poczucie bezpieczeństwa i przejrzystą dokumentację w zakresie higieny żywności i higieny osobistej. Dysponujemy certyfikatem EN ISO 9001 w zakresie szkoleń dotyczących higieny, a także sprawdzoną i niezawodną koncepcją HACCP:

  • Analiza potencjalnych zagrożeń dla żywności w procesie produkcji
  • Identyfikacja punktów, w których mogą pojawić się zagrożenia w procesie produkcji
  • Specyfikacja krytycznych punktów kontroli dla bezpieczeństwa żywności
  • Skuteczne procedury testowania i monitorowania krytycznych punktów kontroli
  • Audyty wewnętrzne zapewniające najwyższą jakość

Dussmann Food Services

Więcej niż żywienie szpitalne

Firma Dussmann wyróżnia się wszechstronnością usług gastronomicznych dla pacjentów. Zapewniamy również obsługę szerokiej gamy innych obiektów - od baru kawowego po kompleksową gastronomię, od ośrodków opieki dziennej po domy spokojnej starości. Współpracując z klientami, przekształcamy usługi w indywidualnie dopasowane rozwiązania.